Eindelijk weer overwinning voor FC Groningen

• ANP Pro Shots
    Lorenzo Burnet (l) in duel met FC Dordrecht-speler Giovanni Korte
    Albert Rusnák scoort de 1-0 voor FC Groningen
    Emoties bij FC Groningen-speler Tjaronn Chery na de 2-0
    Ilias Haddad (l), Joris van Overeem en Mattew Steenvoorden (r) balen na de 2-0 nederlaag

FC Groningen heeft in eigen huis hekkensluiter FC Dordrecht verslagen. De Groningers, die vooral voor rust een hoop kansen onbenut lieten, boekten een kleine, maar verdiende 2-0 zege.

Na vijf duels zonder zege was Groningen gebrand op een goed resultaat en dat was te merken aan de furieuze start. Al in de derde minuut volleerde Tjaronn Chery net naast na een voorzet van links van Mimoun Mahi. Mahi kreeg in het kwartier daarna zelf twee aardige kansen, waarbij hij eerst te lang wachtte met zijn schot en vervolgens een lobje zag mislukken.

Dordrecht zag in de attractieve eerste helft Robin Gosens uit een vrije trap net naast schieten en Mart Lieder slaagde er niet in vrij voor doelman Sergio Padt het net te vinden. Omdat doelman Filip Kurto zijn mannetje stond en Groningen kans na kans verprutste, leek Dordt ongeschonden de rust te halen, tot Albert Rusnák met een schot uit de draai doel trof.

Lieder laat opnieuw kans liggen

De tweede helft was tien minuten oud toen Maikel Kieftenbeld met een uithaal Filip Kurto testte. Daarna zakte het spelpeil aanzienlijk, vooral door slordige passing. Met nog een kwartier te gaan besloot Dordrecht meer risico te nemen en dat leverde prompt een flinke kans op, opnieuw voor Lieder, die opnieuw van dichtbij miste.

Groningen kreeg meer ruimte en Hans Hateboer haalde hard en hoog uit met links, waarna Kurto opnieuw redding bracht. Omdat de thuisploeg wat al te krampachtig probeerde de nul vast te houden en niet in staat bleek de geboden ruimte te benutten, mocht Dordrecht blijven hopen op een punt. Die hoop vervloog toen Chery er in blessuretijd 2-0 van maakte.

FC Groningen speler Tjarron Chery viert de 2-0
    Tjaronn Chery wilde eigenlijk niet spelen, omdat eerder deze week een vriend van hem verongelukte

Chery in tranen

Chery had eigenlijk niet willen spelen, omdat eerder deze week een vriend van hem verongelukte. Na zijn treffer barstte hij op het veld in tranen uit om even later een shirt omhoog te houden met de tekst 'rust zacht Rico' als eerbetoon.