NOS Voetbal

Cocu wacht nog steeds op die volgende stap

Bij Cocu is geen sprake van nervositeit

Na de nederlagen tegen Ajax en Zenit is er geen moment paniek geweest bij PSV. Dat liet trainer Phillip Cocu weten na de 3-0 overwinning bij Go Ahead Eagles, die de ploeg weer een stapje dichter bij de landstitel brengt.

"Ik heb geen verhalen gehoord (over dat die nederlagen een krasje op de kampioensschaal zouden zijn, red.) en nerveus zijn we ook niet geworden. Dus...", aldus Cocu.

Volgende stap

De oefenmeester hield een dubbel gevoel over aan het duel in Deventer. "Over de eerste helft ben ik enorm tevreden. Ik vond dat we geweldig speelden. Een voorsprong van 3-0 bij rust leek me wel terecht."

Memphis Depay zoekt Phillip Cocu op na de openingstreffer

Maar de tweede helft daarentegen bood weinig vuurwerk. "We hadden wel de intentie om dezelfde scherpte te houden en de tweede bal op te pakken, maar dan blijkt dat het toch weer moeizaam is om dat bij zo'n stand op te brengen."

En dat zint Cocu niet. "De wedstrijd was gespeeld. Toch moet je die volgende stap zetten om de tweede helft zo te spelen als de eerste. Dat lukte niet en dat is zonde. Je ziet dat als we terugschakelen het kwaliteitsverschil met Go Ahead niet zo groot meer is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl