Andres Guardado is blij met zijn eerste competitietreffer voor PSV

PSV bij rust al zeker van zege op Go Ahead

PSV heeft de onverwachte nederlaag tegen Ajax goed verwerkt. De koploper van de eredivisie boekte een gemakkelijke 3-0 overwinning in Deventer op Go Ahead Eagles, dat zijn duizendste eredivisieduel afwerkte.

Mickey van der Hart hield Memphis Depay in het begin met goede reddingen twee keer van scoren af. De doelman liet zich halverwege de eerste helft echter verrassen door een vrije trap van de Oranje-international, die van zo'n 25 meter met een zwabberbal het net vond.

Memphis Depay zoekt Phillip Cocu op na de openingstreffer

Eerste treffer Guardado

PSV drukte nog voor rust door. Na een lange dribbel zag Joshua Brenet zijn inzet gekeerd worden door Van der Hart, maar Jop van der Linden werkte de bal in eigen doel.

Andrés Guardado maakte even later zijn allereerste treffer voor de Eindhovenaren. De Mexicaan schoot binnen nadat Van der Hart een kopbal van Georginio Wijnaldum had gekeerd.

In de tweede helft koesterde PSV zijn voorsprong en mocht Go Ahead de bal hebben. De ploeg van coach Foeke Booy was net als voor rust op enkele speldenprikken na machteloos. PSV deed evenmin aan klantenbinding in de tweede helft.