NOS

De politie heeft twee bussen met 83 supporters van AS Roma op basis van een noodbevel uit Amsterdam geweerd. De supporters waren onderweg van Schiphol naar Amsterdam. 

Op de snelweg A4 hielden agenten de bussen tegen en controleerden de inzittenden. Van de ruim honderd voetbalfans bleken er 83 in Italië te boek te staan als hooligan. 

Afgezet

Onder begeleiding van de politie zijn ze naar een politiebureau in Rotterdam gebracht, om problemen in Amsterdam te voorkomen. Vanavond worden ze bij het begin van de voetbalwedstrijd Feyenoord - AS Roma bij de Kuip afgezet.  

Agenten in Italië hadden tegen hun Nederlandse collega's gezegd dat er een groep hooligans op Schiphol zou aankomen. Tussen de middag kreeg de politie een seintje van de marechaussee dat ze waren geland.

Ook in Rotterdam zelf is de politie druk met het voorkomen van ongeregeldheden rond de wedstrijd. In de loop van de dag zijn achttien mensen aangehouden; zeventien Nederlanders en een Italiaan. 

Vanmiddag heeft de politie ruim honderd Rotterdammers preventief gefouilleerd bij een café, omdat ze te dicht bij een groep Roma-supporters waren gekomen.

Rustig

Het was de hele dag rustig in Rotterdam. De eerste AS Roma-supporters zeiden op Rotterdam The Hague Airport dat ze voor het voetbal waren gekomen en geen herrie wilden schoppen.

Tientallen supporters werden opgevangen in de Oude Haven. Daarvandaan gaan ze naar het stadion voor de wedstrijd van Feyenoord tegen AS Roma, om 21.05 uur.

STER reclame