De Feyenoord-fans zijn in Rome voor de wedstrijd tegen AS Roma
NOS Nieuws

Tientallen Feyenoord-fans voor de rechter in Rome

In Rome zijn bij rellen gisteravond 33 Feyenoord-fans opgepakt door de politie. De supporters worden verdacht van vernieling en openbare geweldpleging. Ze zijn in de stad voor de uitwedstrijd van Feyenoord tegen AS Roma in de Europa League vanavond.

Tien relschoppers zijn meteen vrijgelaten. De andere supporters, allen tussen de 20 en 28 jaar oud, staan vandaag voor de rechter.

Dronken

De Rotterdammers verzamelden zich gistermiddag al op de Campo de' Fiori. Op videobeelden van de Italiaanse politie is te zien hoe de fans brandjes stichten op straat, met verkeersborden gooien en hekken omvertrekken. Ze scanderen in het Nederlands leuzen over Feyenoord en over Joden. Bezorgde winkeliers zouden al vroeg hun zaak hebben gesloten.

Ook gooiden de relschoppers met flessen en vuurwerk naar de politie. Daarbij raakten zes agenten gewond. Rond 20.30 uur werden de honderden fans uiteengedreven door de Italiaanse ME.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Ruim 6000 Nederlandse fans zijn naar Rome gereisd om de wedstrijd vanavond te zien. Om problemen te voorkomen geldt in bepaalde delen van de stad een alcoholverbod.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl