NOS Voetbal

Schreuder: eerste zeven makkelijk haalbaar

Schreuder: brachten onszelf in problemen

"We hebben heel ongelukkig verloren vandaag", vond FC Twente-trainer Alfred Schreuder na de 2-1 thuisnederlaag tegen Vitesse. "We wisten dat het moeilijk was om van achteruit te voetballen. En dan moet je dat ook niet gaan doen als Vitesse al vroeg stoort. Dan kun je beter de bal erlangs spelen en vanuit de tweede bal spelen."

"In de tweede helft zijn we prima teruggekomen. De 1-1 gemaakt en daarna kansen op de 2-1 gehad. Room pakte een paar geweldige ballen", verwees hij naar enkele reddingen van de Vitesse-doelman. "En uiteindelijk valt hij in de laatste minuut aan onze kant."

Het betekende de vierde verliespartij op rij voor de Tukkers en dat was in tien jaar niet meer voorgekomen. "Dat is natuurlijk niet goed. Duidelijk. Maar ik kijk naar het spel. Tegen ADO was het heel slecht en tegen Excelsior de laatste twintig minuten ook. Maar tegen Ajax en Vitesse heb ik gewoon een goed Twente gezien. We hadden alleen het geluk niet aan onze zijde."

Van een crisis is volgens Schreuder dan ook geen sprake. "Als je hoort hoe de supporters de spelers na afloop bedanken, maak ik me wat dat betreft geen zorgen. Bovendien zijn de eerste zeven nog makkelijk haalbaar", verwijst hij naar een plekje in de play-offs, waarin gestreden wordt om Europees voetbal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl