NOS Voetbal

Cocu: prettig dat Ajax punten verliest

Coach Phillip Cocu zag PSV zondag een 3-0 overwinning boeken op FC Dordrecht en Ajax tot zijn tevredenheid met 1-1 gelijkspelen. Daardoor begint de koploper volgende week met een riante voorsprong van liefst veertien punten aan de topper in Eindhoven.

"Wel prettig dat Ajax punten verliest", aldus Cocu. "Maar kampioen zijn we zeker nog niet en ook volgende week kunnen we nog geen kampioen worden."

Luuk de Jong sloot zich bij zijn coach aan. "Ik heb nog geen champagne zien staan", aldus de spits, die één keer scoorde. "Ajax is een mooie tegenstander en we hopen het gat volgende week nog groter maken."

"Stunten in Sint-Petersburg"

Het duel met Dordrecht kwam tussen de Europese duels met Zenit in. "Een reguliere overwinning", noemde Cocu de wedstrijd. "Dordrecht kwam hier alleen om ons uit het ritme te halen en het spel te vertragen, dan is het lastig voetballen. We moesten door een muur spelen. Vaak duurt het lang voordat je zo'n team hebt stuk gespeeld. In de eindfase kregen we die kansen wel en had het 5-0 of 6-0 kunnen worden."

"Maar het ging om de winst pakken en dat hebben we gedaan", aldus Cocu. "Nu op naar Sint-Petersburg, we willen er alles aan doen om daar te stunten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl