NOS Voetbal

De Nooijer richt zich met Dordrecht op PSV

  • ANP Pro Shots
    Gérard de Nooijer spreekt de spelersgroep toe
  • Pro Shots
    Gérard de Nooijer betreedt het veld voor de training bij FC Dordrecht
  • Pro Shots
    Gérard de Nooijer langs de lijn tijdens de training
  • Pro Shots
    FC Dordrecht traint, Gérard de Nooijer kijkt toe
  • Pro Shots
    Gérard de Nooijer geeft aanwijzingen tijdens de training

Gisteren was Gérard de Nooijer nog assistent-trainer bij FC Dordrecht, maar vanochtend stond hij opeens als eindverantwoordelijke voor de spelersgroep. FC Dordrecht maakte donderdag bekend per direct afscheid te nemen van trainer Ernie Brandts. In goed overleg, voegde de club daaraan toe.

En dus is De Nooijer voorlopig hoofdtrainer in Dordrecht. En dat zonder de juiste papieren. Hij heeft niet de juiste licentie en dus moest FC Dordrecht dispensatie aanvragen bij de KNVB. De komende vier weken mag De Nooijer van de voetbalbond als hoofdtrainer fungeren.

We gaan de komende dagen kijken hoe wij zondag het beste voor de dag kunnen komen.

Gérard de Nooijer over de uitwedstrijd tegen PSV

Voor De Nooijer, oud-speler van Sparta, sc Heerenveen, Feyenoord en FC Dordrecht, kwam het vertrek van Brandts als een verrassing. "Ik zag het niet aankomen, maar goed, het is een beslissing van de club en ik ben daar gisteren van op de hoogte gesteld."

De Nooijer wil niet zeggen of hij veel gaat veranderen nu hij het voor zeggen heeft. "Daar is het nu veel te vroeg voor. Het nieuws is pas gisteren bekend geworden. We gaan de komende dagen kijken hoe wij zondag het beste voor de dag kunnen komen om PSV het best te bestrijden. Daar gaan we ons stinkende best voor doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl