Ter Stegen: door redding konden we rust bewaren

Barcelona plaatste zich woensdagavond ten koste van Manchester City voor de kwartfinales van de Champions League. Barça had in Manchester al met 2-1 gewonnen en in Nou Camp volgde een 1-0 zege.

Dat had de Spaanse topclub deels te danken aan zijn Duitse doelman, Marc-André ter Stegen, die twaalf minuten voor tijd een strafschop stopte. Daarmee voorkwam Ter Stegen een spannende slotfase voor de thuisploeg.

Barcelona had de wedstrijd al een keer of dertig kunnen beslissen, maar verknalde kans op kans. Had Sergio Agüero vanaf elf meter gescoord, was er ongetwijfeld een stormend slotoffensief van City gekomen in de jacht op een verlenging.

Rust bewaren

Na afloop bleef Ter Stegen bescheiden over zijn aandeel. "Natuurlijk was het belangrijk dat ik die strafschop stopte, omdat we daarmee de rust konden bewaren, maar we doen het als team."

"We hebben goed gespeeld. We hadden duidelijk meer kunnen scoren, maar we moeten niet klagen", vond Ter Stegen.

Wie de volgende tegenstander wordt, maakt de doelman niet veel uit. Kort na de wedstrijd gingen zijn gedachten alweer uit naar zondag, als Real Madrid op bezoek komt. "Er komt een grote wedstrijd voor ons aan, dat is nu het belangrijkste."