Barcelona als verwacht naar laatste acht

CL: Barcelona - Manchester City

Barcelona heeft de kwartfinales bereikt van de Champions League. Net als vorig jaar deden de Catalanen dat ten koste van Manchester City. Barca had de uitwedstrijd al met 2-1 gewonnen en voegde daar in Camp Nou een 1-0 zege aan toe.

City kwam er voor rust nauwelijks aan te pas tegen een wervelend Barcelona dat een handvol kansen kreeg, maar slechts één keer scoorde. Lionel Messi was niet te stoppen, met schijnbewegingen, passeerbewegingen en voorzetten op maat, onder meer op Ivan Rakitic, die doelman Joe Hart vervolgens kansloos liet met een wippertje.

Neymar had aan het begin van de wedstrijd al op de paal geschoten en Luis Suárez volgde zijn voorbeeld op slag van rust. Samir Nasri had tien minuten voor rust van het veld gestuurd moeten worden, toen hij Neymar van achteren onderuit schopte, maar de Franse middenvelder kwam goed weg met een gele kaart.

City roert zich

Na rust kwam City iets meer aan aanvallen toe, vooral over rechts via Yaya Touré en Bacary Sagna. En een grote kans kreeg het ook, toen Marc-André ter Stegen probeerde aan de zijlijn Sergio Agüero uit te spelen. Die veroverde de bal, maar zijn schot richting het lege doel werd een prooi voor de achtergebleven verdedigers.

• AFP
    Ivan Rakitic passeert doelman Joe Hart
    Teleurstelling bij Vincent Kompany en Fernandinho
  • AFP
    Lionel Messi wist ondanks een aantal goede kansen niet te scoren

Agüero liet ook de beste kans liggen: hij werd door Pique neergehaald in de zestien, nam zelf de toegekende strafschop en schoot de bal recht op doelman Ter Stegen af. Barcelona had toen al op 3-0 moeten staan, maar met enkele prachtige reddingen hield doelman Hart Messi en Neymar van scoren af. In de slotfase schoot Suárez nog op de lat.