Scheidsrechter Björn Kuipers trekt de rode kaart voor een overtreding van Zlatan Ibrahimovic
NOS Voetbal

Ibrahimovic: alsof ik omringd was door elf baby's

"Ik wist niet of ik moest huilen of dat ik moest lachen", vertelt Zlatan Ibrahimovic na afloop van de Champions League-wedstrijd Chelsea-Paris Saint-Germain. In de 31ste minuut werd de Zweedse aanvaller met rood van het veld gestuurd door scheidsrechter Björn Kuipers.

Ibrahimovic was na afloop niet te spreken over het optreden van de Nederlandse arbiter. "Als je zo snel een rode kaart geeft, moet je als scheidsrechter honderd procent zeker zijn. Toen ik de rode kaart zag, dacht ik: hij weet niet wat hij doet."

Baby's

Ook de spelers van Chelsea kregen ervan langs van de aanvaller. "Alle spelers van Chelsea stonden te klagen, ik heb nog nooit zoiets gezien", zegt Zlatan. "Ik had het gevoel dat ik omringd was door elf baby's."

Zlatan, Mourinho en Blanc over optreden Kuipers

Zware straf

Chelsea-trainer José Mourinho zag de overtreding van Ibrahimovic niet goed, maar hij vond de straf wel veel te zwaar. "Als Zlatan zegt dat het geen rode kaart was, dan geloof ik hem. Ik denk dat hij een eerlijke jongen is."

Ook PSG-trainer Laurent Blanc was het niet eens met de beslissing van Kuipers. "Ik hoop dat de straf geseponeerd wordt en dat hij er in de kwartfinales weer bij is", zei hij.

Ondanks de rode kaart van Ibrahimovic haalde de Franse club de kwartfinales van de Champions League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl