Chelsea houdt PSG op gelijkspel

Chelsea heeft zich in de achtste finales van de Champions League een goede uitgangspositie verworven. In de confrontatie met Paris Saint-Germain werd in Frankrijk een 1-1 gelijkspel afgedwongen.

De eerste helft hoorde lange tijd toe aan de thuisploeg. De Parijzenaars domineerden het spel en zorgden met enkele kopballen voor gevaar. Blaise Matuidi, Zlatan Ibrahimovic en Edinson Cavani vonden echter alle drie de uitstekende doelman Thibaut Courtois op hun weg.

Chelsea maakte zich niet druk, wachtte rustig op zijn kans en sloeg uiterst koelbloedig toe toen die er kwam: in de 36ste minuut vond John Terry zijn ploegmaat Gary Cahill, die met een hakje Branislav Ivanovic bediende. De Serviër kopte hard binnen.

Slapende verdediging

Ook in de tweede helft ging de Franse zoektocht naar doelpunten door de lucht en dit keer was het wel raak. De voorzet van Matuidi was op maat en de kopbal van Cavani keurig naar de grond, maar de slapende verdediging van Chelsea had misschien wel het grootste aandeel in het doelpunt.

Paris Saint-Germain had de smaak te pakken en ging vol overtuiging op zoek naar de 2-1. Matuidi dacht hem te maken; Courtois was immers al geklopt. Op de lijn bracht verdediger César Azpilicueta echter redding.

Ook in de slotfase was PSG kansrijk. Cavani, de gevaarlijkste man van het veld, zag zijn inzet voorlangs gaan en dat overkwam ook Ibrahimovic, waardoor Chelsea ongetwijfeld met een tevreden gevoel het veld van het Parc des Princes verliet.