De spelers van Feyenoord druipen af na de 2-0 nederlaag tegen Heracles Almelo.
NOS Voetbal

Clasie: zulke wedstrijden kunnen niet

Kort voor de winterstop leek trainer Fred Rutten met Feyenoord de juiste formule te hebben gevonden. Met verzorgd spel klom zijn ploeg op de ranglijst en in de Europa League boekten de Rotterdammers een even knappe als volwassen zege op bekerhouder Sevilla.

Na de kansloze nederlaag tegen Heracles Almelo (2-0) ziet de wereld er heel anders uit. De tweede plaats dreigt weer uit zicht te raken. En de zeperd biedt ook niet veel vertrouwen in aanloop naar het treffen met AS Roma aanstaande donderdag.

"We wisten van tevoren dat we een lastige avond zouden krijgen", stelde Feyenoord-aanvoerder Jordy Clasie na afloop . "Heracles speelt natuurlijk onderin, vecht voor ieder punt en wil de duels aangaan. Daarin waren ze vandaag een stuk beter dan wij."

Alles mislukte

"Zulke wedstrijden kunnen niet", zei Clasie. "En dit is niet de eerste wedstrijd, die we zo spelen. We hebben een aantal wedstrijden gehad waarin we ondermaats speelden en ook wedstrijden waarin we goed waren. Jeugdigheid is geen excuus, we zitten allemaal al een paar jaar bij de selectie."

Clasie schreeuwde, vloekte en zocht af en toe de grens van het toelaatbare op om zijn ploeg over het dooie punt heen te helpen. Tevergeefs. "Alles mislukte eigenlijk. Ik denk dat we vandaag een of twee kansen hebben gecreëerd. Dat zegt genoeg."

Machteloosheid overheerste bij de middenvelder. "Als je om de tweede plaats mee wilt doen dan moet je dit soort wedstrijden winnen. Het was vandaag een heel zwak optreden van ons."

Clasie: het was zeer, zeer, zeer ondermaats

Rutten: rug rechten in Rome

Trainer Fred Rutten had nog geen verklaring paraat, maar vond wel dat zijn ploeg ver door de ondergrens zakte. "Het zat er niet in vandaag, op alle fronten niet. Het was ver onder de maat."

De nederlaag in Almelo zou ook een wake-up call kunnen zijn voor de Europa League-kraker in Rome, denkt Rutten. "Deze wedstrijd moeten we gebruiken. We moeten donderdag gewoon onze rug rechten en laten zien waar we toe in staat zijn."

Rutten: we moeten onze rug rechten in Rome

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl