Joost Klein op het Eurovisie Songfestival
NOS Nieuws

Joost Klein ontkent 'elk strafbaar feit', moet mogelijk begin juni voorkomen

Joost Klein ontkent "elk strafbaar feit". Dat zegt zijn advocaat in Zweedse media in een reactie op het incident bij het songfestival tijdens de halve finale op donderdag.

Volgens Kleins advocaat Jan-Åke Fält was er een afspraak tussen Klein en de leiding; hij zou niet gefotografeerd worden als hij van het podium afkwam. Er stond volgens de advocaat toch iemand met een camera, die niet luisterde naar Klein toen hij vroeg om te stoppen met filmen. Vervolgens zou de artiest de camera hebben weggeduwd. "Hij ontkent dat hij deze persoon heeft bedreigd", aldus Fält.

De artiest moet volgens zijn advocaat mogelijk begin juni voorkomen in het Zweedse Malmö. Volgens Fält is de politie nog bezig met het onderzoek. Het lokale Openbaar Ministerie en de rechtbank kunnen dat nieuws niet bevestigen.

'Een dreigende beweging'

Een tv-medewerker van het Songfestival deed vorige week aangifte van een incident achter de schermen. Volgens omroep AVROTROS zou de artiest "een dreigende beweging" hebben gemaakt naar de vrouw, omdat zij hem tegen gemaakte afspraken in zou hebben gefilmd.

De Zweedse politie onderzocht de zaak, waarna Songfestival-organisator EBU besloot om Klein uit te sluiten voor de finale van het evenement. AVROTROS noemde de diskwalificatie van Klein "disproportioneel" en zei geschokt te zijn door het besluit. Klein zelf heeft nog niet gereageerd.

De EBU zei maandag in een verklaring nog altijd volledig achter het besluit te staan om Klein te diskwalificeren, en dat dit besluit unaniem was genomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl