Joost Klein
NOS NieuwsAangepast

Joost Klein verhoord na klacht over bedreiging, deelname aan finale nog onduidelijk

De Nederlandse songfestivalinzending Joost Klein is na een klacht verhoord door de Zweedse politie. De klacht is ingediend door een vrouwelijke tv-medewerker, die zegt door Klein te zijn bedreigd. Dat incident zou donderdagavond hebben plaatsgevonden. De klacht is gisteren ingediend.

De politie zegt dat Joost Klein gisteravond laat is verhoord. Degene die de klacht heeft ingediend, is ook verhoord. De zaak is nu doorgegeven aan de openbaar aanklager. Die gaat bepalen wat ermee zal gebeuren. De afwikkeling van de zaak kan nog weken duren.

Wat dit betekent voor zijn deelname aan de finale van het Eurovisie Songfestival van vanavond, is onduidelijk. NPO-baas Frederieke Leeflang heeft vanochtend overleg met omroep AVROTROS en de EBU over de deelname van Klein. Zij kwam vanochtend aan bij het hotel van Klein in Malmö. Dat bezoek was al gepland, maar heeft nu een andere lading gekregen. Rond 10.00 uur liet AVROTROS weten nog niets gehoord te hebben van de EBU.

Dit was het optreden van Joost Klein, afgelopen donderdag in de halve finale:

Joost Klein brengt nieuwe energie op het songfestival

Gistermiddag mocht de Nederlandse inzending op het laatste moment niet meedoen aan een repetitie. Daarna bleek dat er een onderzoek liep naar een "incident" rond de artiest. De organisatie wilde daar verder niets over loslaten. In de avond mocht Klein ook niet meedoen aan de juryshow, waarbij de vakjury's punten geven aan de artiesten.

Ondertussen heeft de EBU de start van het stemmen op de finalekandidaten uitgesteld, tot er definitief uitsluitsel is over de Nederlandse inzending. De zanger zelf hult zich vooralsnog in stilzwijgen. Bij zijn hotel wachtte een journalist hem gisteravond op, maar hij wilde geen antwoord geven op vragen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl