NOS NieuwsAangepast

Biden wil van geen wijken weten: 'Ik blijf in de race en ga winnen'

In een campagnetoespraak in de Amerikaanse staat Wisconsin heeft president Joe Biden gezegd dat hij de presidentskandidaat blijft voor de Democratische partij. "Ik blijf in de race en ga weer winnen van Donald Trump", zo zei hij.

Biden ligt onder vuur van veel van zijn partijgenoten na een moeizaam optreden tijdens een debat vorige week met Trump, waarin de president hakkelend en op momenten onbegrijpelijk uit de hoek kwam. Sindsdien suggereren sommige prominente partijleden en donoren dat de 81-jarige Biden de eer aan zichzelf zou moeten houden en plaats zou moeten maken voor een jongere kandidaat.

"Het was niet mijn beste optreden", zei Biden vandaag over het debat van vorige week. Maar, vervolgde hij, "ik laat één debat van 90 minuten niet 3,5 jaar aan werk verpesten".

Biden benadrukt nogmaals dat hij de presidentskandidaat blijft

Biden noemde als voornaamste motivatie om door te gaan het gevaar dat Trump zou vormen voor de Amerikaanse democratie. "Hij wil vrouwen hun rechten afnemen. Hij heeft het Hooggerechtshof zo ver gekregen om hem immuniteit te geven: wat hij ook doet, hij kan er mee wegkomen. Als hij wordt herkozen, wordt hij de dictator die hij altijd al heeft willen zijn."

Ondanks een meer energieke toon was Biden ook in Wisconsin soms slecht te verstaan en haalde hij de termen 'miljard' en 'biljoen' door elkaar toen hij het had over de staatsschuld die zou toenemen bij een nieuwe termijn van Trump.

Terwijl Biden het publiek toesprak, kwam via The Washington Post naar buiten dat de Democratische senator Mark Warner zijn collega's in de Senaat gaat vragen om Biden ervan te overtuigen toch uit de race te stappen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl