De man hield meerdere granaten vast bij de vergadering
NOS NieuwsAangepast

Lokale Oekraïense politicus gooit granaten in raadsvergadering, 26 gewonden

Een lokale politicus heeft gisteren in de West-Oekraïense regio Transkarpatië handgranaten laten ontploffen tijdens een raadsvergadering. Daarbij vielen zeker 26 gewonden, meldt de Oekraïense nationale politie. Zes van hen zijn zwaargewond.

De man heet Serhi Batryn, zegt een lokale nieuwssite. Hij zat als plaatsvervanger in de dorpsraad van Keretsky en is lid van de partij van president Zelensky.

Batryn zou voordat hij de granaten gooide met zijn mede-raadsleden ruzie hebben gemaakt over een verhoogde toelage voor het hoofd van de dorpsraad. Op dat moment werd in de raad de begroting van 2024 besproken. Volgens de lokale mediabron liep de man weg en kwam hij terug met meerdere handgranaten.

Explosies

Op beelden is te zien hoe hij naar binnen loopt, de granaten uit zijn zak haalt, de pinnen verwijdert en er twee de kamer ingooit die vervolgens ontploffen.

Bij de man thuis is huiszoeking gedaan. Er werd een briefje gevonden waaruit bleek dat hij de aanslag had voorbereid. Aanvankelijk werd gemeld dat de verdachte was overleden, later meldde de politie dat hij was gereanimeerd. Volgens de lokale nieuwssite ligt hij zwaargewond in het ziekenhuis.

Op videobeelden is te zien hoe rustig wordt gereageerd als de man binnenkomt. Daarna pakt hij de granaten. Deze video kan schokkende beelden bevatten:

Oekraïense politicus gooit handgranaten tijdens vergadering

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl