Rechts staat Vicky Maeijer, naast Geert Wilders en andere Kamerleden (2017)
NOS Nieuws

Vicky Maeijer (PVV), van stagiaire, Kamerlid naar een staatssecretariaat

Als 19-jarige studente internationaal en Europees recht meldde Vicky Maeijer uit Capelle aan den IJssel zich aan als stagiaire bij de PVV. De partij was net opgericht en zocht helpers bij het opzetten van een campagne.

Maeijer (37) was met de komst van Pim Fortuyn al vrij jong geïnteresseerd in politiek en de PVV trok haar aan omdat het volgens haar een partij "van gewone mensen is".

Inmiddels loopt ze zo'n 18 jaar rond bij de PVV. Na haar stage werd ze beleidsmedewerker bij de PVV-fractie, lijsttrekker voor de provinciale statenverkiezingen in Zuid-Holland en lid van het Europees Parlement.

Affiniteit met beleidsterrein

In 2017 kwam ze in de Tweede Kamer en wil bijdragen aan de PVV-idealen, "minder migratie, de-islamisering en nexit", staat op haar website. Ze is geen Kamerlid dat met opvallende uitspraken op de voorgrond kwam.

Nu is ze beoogd staatssecretaris Langdurige en Maatschappelijke Zorg, een onderwerp waar ze wel affiniteit mee lijkt te hebben. Zo stelde ze met andere PVV-Kamerleden schriftelijke vragen aan het kabinet over 400.000 kinderen die nooit buitenspelen en de toename van kinderen zonder zwemdiploma van ouders met lage inkomens.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl