Femke Wiersma
NOS Nieuws

Femke Wiersma van Friesland naar Den Haag om voor BBB landbouw te doen

Femke Wiersma (39) verruilt de ene landbouwportefeuille voor de andere. Ze is namens de BBB gedeputeerde op dat terrein in Friesland en nu beoogd minister van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur in Den Haag.

Ze was ambtenaar en beleidsadviseur van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond. In 2010 kreeg ze enige landelijke bekendheid door haar deelname aan het tv-programma Boer zoekt Vrouw. Ze hield aan dat programma een relatie met een boer over. Ze kreeg drie kinderen met hem, maar is inmiddels van hem gescheiden.

Duivel in de details

In 2021 stond ze op de tweede plaats op de kandidatenlijst van de BBB voor de Tweede Kamer, maar alleen lijsttrekker Caroline van der Plas werd toen gekozen. Wiersma werd toen wel fractiemedewerker.

Tegen Nieuwe Oogst zei Wiersma onlangs dat het hoofdlijnenakkoord van de nieuwe coalitie perspectief ademt voor de landbouw, maar dat de duivel in de details zit. En ze voegde eraan toe dat ze als provinciebestuurder graag een inbreng wilde leveren aan de uitvoering. Dat laatste kan ze nu als minister gaan doen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl