Barry Madlener
NOS Nieuws

Barry Madlener werkt al lang samen met Wilders

Barry Madlener (56) is een van de PVV'ers van het eerste uur en nu is hij in beeld als minister van Infrastructuur en Waterstaat. Hij werkte eerder als makelaar en was namens Leefbaar Rotterdam gemeenteraadslid in die stad.

In 2006 hoorde hij tot de negen eerste PVV-Kamerleden in de Tweede Kamer. Zijn samenwerking met partijleider Wilders gaat dus ver terug. Tussen 2009 en 2012 werd zijn periode als Kamerlid onderbroken: hij zat toen voor de PVV in het Europees Parlement.

Linkse hobby

Madlener heeft zich met veel onderwerpen beziggehouden, ook met infrastructuur, het terrein waarop hij nu bewindsman wordt. Hij pleitte voor samenvoeging van de NS en ProRail tot één groot Nederlands spoorbedrijf en noemde een treinverbinding tussen Eindhoven en Aken via Heerlen "een linkse hobby".

In april was Madlener de PVV-woordvoerder bij de behandeling van het kabinetsvoorstel om in te grijpen in de vrije huurmarkt. De PVV hielp de wet in de Tweede Kamer aan een meerderheid. Onlangs typeerde hij de woningbouw als een zieke markt die totaal niet meer functioneert door alle regeldruk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl