NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: Tania Kross wint Johannes Vermeerprijs, verkiezingen en Politieke Biografieën

De PVV werd bij de Tweede Kamerverkiezingen de grootste, met 37 zetels. Over de betekenis en de consequenties ging het in Het Oog uitgebreid met Ariejan Korteweg, nestor onder de politiek commentatoren en tot vorig vorig jaar verbonden aan de Volkskrant, met voormalig VVD-leider Ed Nijpels en met Telegraaf-journalist Wierd Duk.

Tania Kross is een operazangeres die in alle opzichten opvalt. In de eerste plaats door haar stem, maar ook door de atypische keuzes die ze in haar zangcarrière maakte. Ze zingt van Bach tot Beyoncé, zegt ze zelf. Maandag kreeg ze de belangrijkste culturele prijs van Nederland, de Johannes Vermeerprijs. Ze ging erover in gesprek met Elisabeth Steinz.

Op de derde zondag van de maand zit Hans Renders altijd bij Mieke van der Weij in de uitzending. Hij is directeur van het Biografie-instituut in Groningen. In deze turbulente politieke tijden bracht hij een stapeltje biografieën mee, over politieke kopstukken uit andere tijden.

Deze aflevering van Het beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren.

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl