Beelden van na de aanval op de VN-school
NOS NieuwsAangepast

UNRWA: doden en gewonden bij aanval op VN-school in Gaza

In het noorden van de Gazastrook is een aanval geweest op een school die wordt gerund door de Verenigde Naties. Dat melden Palestijnse autoriteiten.

Het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) heeft bevestigd dat het schoolgebouw is geraakt. Een communicatiedirecteur van het agentschap, Juliette Touma, zegt tegenover de BBC dat er mogelijk twintig mensen zijn gedood, onder wie kinderen. Ook zijn volgens haar tientallen mensen gewond geraakt.

Eerder vandaag sprak een woordvoerder van het door Hamas geleide ministerie van Gezondheid van zeker vijftien doden. Israël zou achter de aanval zitten.

Tegenover de Britse zender zegt een woordvoerder van de Israëlische strijdkrachten dat er in het gebied mortieren zijn gebruikt tegen Hamas, maar dat er nog onderzoek wordt gedaan naar de "omstandigheden" rondom de situatie bij de school.

Veilig heenkomen

Het schoolgebouw staat in het vluchtelingenkamp Jabalia, waar het Israëlische leger afgelopen week luchtaanvallen heeft uitgevoerd. De school zou onder meer dienen als veilig heenkomen voor duizenden mensen die vluchtten voor de bombardementen.

De Arabische nieuwszender Al Jazeera sprak met overlevenden van een aanval op een ziekenhuis die naar de school zijn gevlucht. Een vrouw zegt tegen de zender dat ze dacht dat het in de school veilig zou zijn. "Nu is het nergens veilig. Scholen worden beschoten met raketten."

Volgens Touma van UNRWA werd een schoolplein getroffen waar tenten stonden voor ontheemde gezinnen. Een andere aanval zou in de school zelf zijn gebeurd op een plek waar vrouwen brood aan het bakken waren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl