NOS Nieuws

Podcast Oog: hoe is het om in Israël te wonen? Oxam Novib over Gaza en debat over vlaggen

Fotograaf Thomas Schlijper woont in Tel Aviv met zijn vriendin en pasgeboren kindje. Hij omschrijft hoe het is om nu in Israël te wonen.

Door constante bombardementen kunnen hulporganisaties hun werk niet meer doen in Gaza. Oxam Novib-coördinator Miriam van Dorssen was er twee weken geleden nog en legt uit hoe de situatie toen was.

Burgemeester van Vlaardingen Bert Wijbenga hees op het stadhuis in Vlaardingen de Israëlische vlag na een gesprek met de Palestijnse gemeenschap uit zijn stad. Hij legt uit waarom hij de vlag hees en hoe het gesprek ging.

Welke adellijke dames hebben in paleis Soestdijk gewoond? Historicus en Koninklijk Huis-deskundige Reinildis van Ditzhuyzen legt het uit.

Voor de allerlaatste uitzending van Herman van der Zandt haalden we een oude bekende de uitzending in.

Deze aflevering van het Beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren.

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Advertentie via Ster.nl