NOS Voetbal

Van 't Schip volgend seizoen definitief geen coach van Ajax, Henderson mist Klassieker

Van 't Schip volgend jaar geen hoofdtrainer Ajax

John van 't Schip gaat bij Ajax definitief niet door als hoofdtrainer, maar gaat verder in een bestuurlijke rol. De huidige interim-coach van de Amsterdamse club had tijdens de interlandperiode een gesprek met de nieuwe algemeen directeur Alex Kroes waarin dat is besproken.

Dat Van 't Schip verder gaat als bestuurder van Ajax is geen verrassing. Het was immers de rol waar hij begin dit seizoen voor werd aangetrokken.

Toch hield Van 't Schip tot kortgeleden de deur naar een langere termijn als trainer van Ajax op een kier. Dat is nu dus definitief van de baan.

"Ik heb met Kroes over mijn toekomst gesproken en wat de invulling daarin precies zou kunnen zijn. Dat is iets voor meerdere jaren. We moeten zien welke rol dat precies wordt."

Van 't Schip stapte bij Ajax in na het ontslag van Maurice Steijn. Ajax bungelde toen onderaan de eredivisie en staat nu vijfde. Na de winterstop hebben de Amsterdammers het echter weer zwaar.

Van 't Schip heeft er vrede mee dat hij niet als hoofdtrainer door zal gaan. "Voor mijzelf was het vanaf het begin duidelijk dat dit de klus was. Natuurlijk weet je dat er in de voetballerij dingen kunnen veranderen, maar ik heb hier geen problemen mee."

John van 't Schip ging (te zien in onderstaande video) ook dieper in op de blessure van Brian Brobbey. Had de medische staf anders moeten handelen?

Van 't Schip over blessure Brobbey: 'Speelt in topsport op toppen van je kunnen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl