Supporters aangehouden bij metrohalte Weesperplein in Amsterdam
NOS NieuwsAangepast

140 Ajax-supporters aangehouden voor vernielen metro Amsterdam

In Amsterdam zijn op metrostation Weesperplein ongeregeldheden ontstaan voorafgaand aan de wedstrijd die Ajax vanavond speelde tegen AEK Athene. De mobiele eenheid heeft 140 Ajax-supporters aangehouden die een metrostel op het metrostation hebben vernield.

Beelden van de arrestaties bij het metrostation:

Rellende Ajax-supporters in Amsterdam gearresteerd

Volgens getuigen stond een metrostel met Atheense supporters enige tijd naast een metrostel met Ajax-supporters, waarop de ongeregeldheden ontstonden.

De gearresteerde aanhangers zijn overgebracht naar het cellencomplex. Op het metrostation was veel politie aanwezig, onder meer met politiehonden.

Volgens de politie kwam het in de binnenstad voorafgaand aan de ongeregeldheden al tot een confrontatie tussen de politie en supporters. Daarbij hebben agenten hun wapenstok ingezet.

Reizigers moesten het station verlaten:

Burgemeester Halsema van Amsterdam spreekt tegen ANP van "een smet op een spannende voetbalavond waar Ajaxfans veel plezier aan hebben beleefd". "Te vaak zijn hardekernsupporters betrokken bij openbare ordeverstoringen en het plegen van geweld. De driehoek neemt dit hoog op en zal hier opnieuw over spreken met de club en de KNVB", laat Halsema weten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl