Danny Blind
NOS Voetbal

Blind keert terug in raad van commissarissen van Ajax

Danny Blind keert terug in de raad van commissarissen van Ajax. De Amsterdamse club kondigt aan hem voor die functie voor te dragen tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA).

Blind (62) was eerder actief als commissaris bij Ajax, maar stopte daarmee om als assistent van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal aan de slag te gaan. Na het WK in Qatar besloot hij niet in de rvc terug te keren. Die beslissing viel samen met het vertrek van Blinds zoon Daley, die overhoop lag met toenmalig trainer Alfred Schreuder.

Jan van Halst volgde Blind op als lid van de rvc met voetbaltechnische achtergrond. Hij werd na het vertrek van Edwin van der Sar doorgeschoven als tijdelijk algemeen directeur en gaf aan niet meer terug te willen keren als commissaris.

Blind speelde bijna 500 wedstrijden voor Ajax, waarna hij ook als trainer, hoofd jeugdopleidingen en technisch directeur actief was. Ajax wil Blind als commissaris vastleggen tot 2027.

Veranderingen

Bij Ajax, dat op een historisch lage zeventiende plek in de eredivisie staat, is de laatste maanden veel veranderd op bestuurlijk gebied. Na het ontslag van technisch directeur Sven Mislintat en rvc-voorzitter Pier Eringa keerden oudgedienden Michael van Praag (rvc), Leo van Wijk (rvc) en Louis van Gaal (adviseur rvc) terug bij de club.

Van Praag wil de rvc van Ajax voorzitten: 'Hoefde niet lang na te denken'

Zij zoeken naar een nieuwe invulling van verschillende technische functies bij Ajax. De namen van oud-Ajacied John van 't Schip en Marijn Beuker, die eerder een technische rol bij AZ vervulde, vielen daarbij. Als algemeen directeur komt Alex Kroes over van AZ.

De volledige rvc van Ajax bestaat buiten Blind en adviseur Van Gaal uit Van Praag, Van Wijk, Georgette Schlick, Annette Mosman en Cees van Oevelen.

Ajax zag met Klaas Jan Huntelaar vorige week nog een technische man wegvallen. De oud-spits, die aan de zijde van Mislintat en eerder Gerry Hamstra het spelersbeleid voerde, kampt met een burn-out.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl