NOS Voetbal

Kaken stijf op elkaar bij Oranje na besloten oefenduel met Zuid-Korea

Geheimzinnigheid alom na de laatste oefenwedstrijd van de Nederlandse voetbalsters in aanloop naar het WK. In Australië stond Oranje zondag tegenover tegen Zuid-Korea, ook een WK-deelnemer, maar over de wedstrijd, uitslag en het scoreverloop werd niets gecommuniceerd.

Uitslag oefenduel met Zuid-Korea blijft geheim: 'Voel me er een beetje vervelend over'

Volgens een KNVB-woordvoerder gebeurde dit op verzoek van Zuid-Korea. Om 13.00 uur lokale tijd werd er in het Campbelltown Sports Stadium, iets ten zuiden van Sydney, afgetrapt. Het duel ging over drie periodes van elk een halfuur. Journalisten waren niet welkom.

Iedereen fit

Bondscoach Andries Jonker wilde zijn speelsters een week voor de eerste groepswedstrijd tegen Portugal nogmaals in actie zien. Volgens de eerste berichten is iedereen heel gebleven.

Het is niet de eerste keer dat er deze periode bij Oranje geheimzinnig wordt gedaan over een wedstrijd, uitslag en scoreverloop. Een dag na de uitzwaaiwedstrijd tegen België begin deze maand namen de reserves van beide landen het tegen elkaar op. Uitkomst, op verzoek van de Belgen, onbekend.

En eind juni vond er achter gesloten deuren een treffen met een jongensteam van De Volewijckers plaats. De KNVB wilde dit keer aanvankelijk zelf geen ruchtbaarheid geven aan de ontmoeting.

De voetbalbond vreesde volgens Jonker voor "imagoschade" van het vrouwenvoetbal bij een eventuele grote zege voor het jongensteam. Dat gebeurde uiteindelijk niet, want Oranje won met 2-1. De uitslag werd, na overleg met De Volewijckers, alsnog gecommuniceerd.

Benieuwd naar de complete selectie van Oranje dit WK? Bekijk 't hier:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl