NOS Nieuws

Bekijk hier alle uitslagen van de Provinciale Statenverkiezingen

In dit artikel vind je alle uitslagen van de Provinciale Statenverkiezingen en de voorlopige prognose voor de Eerste Kamer. Verderop bieden we nog extra verkiezingsdata, zoals de uitkomsten van het Ipsos-kiezersonderzoek.

De prognose van de uitslagen van de waterschapsverkiezingen volgt in de loop van de middag.

Uitslag per provincie

Op onderstaande kaart zie je de uitslag, of tussenstand, per provincie. De BoerBurgerBeweging (BBB) is de grootste partij geworden in alle provincies van het land.

Voor appgebruikers, klik op een afbeelding om de uitslagen te bekijken. En klik onderin op '2019' om de verschillen met de vorige Provinciale Statenverkiezingen te zien.

Eerste Kamer

Bekijk hieronder, op basis van de uitslag van de verkiezingen voor de Provinciale Staten, een prognose van de zetelverdeling in de Eerste Kamer. De definitieve uitslag wordt bekend op 30 mei. Dan stemmen de Statenleden voor de Eerste Kamer.

Uitslag per gemeente

Op onderstaande kaart vind je de uitslagen per gemeente. Klik onderin op '2019' om de verschillen met de vorige Provinciale Statenverkiezingen te zien.

En nog véél meer data

En scroll hieronder door alle cijfers over de getelde verkiezingsuitslagen. De scores van partijen op de kaart, de kiezersbewegingen die gepeild zijn door Ipsos in opdracht van de NOS, uitslagen naar stedelijkheid en alles over de uitslagen de gemeentes en provincies.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl