EPA
NOS NieuwsAangepast

Afscheidsmoment Elizabeth voor burgers voorbij, koning Charles 'diep geraakt' door steun

De laatste wachtenden hebben vanochtend afscheid genomen van de Britse koningin Elizabeth. Sinds afgelopen woensdag konden burgers in een lange rij aansluiten om langs de kist van de Queen in Westminster Hall te lopen. Om 07.30 uur (Nederlandse tijd) kwam er een einde aan het afscheidsmoment, enkele uren later begint de ceremonie voor haar staatsbegrafenis.

Tal van wereldleiders en vorsten die voor de dienst naar het Verenigd Koninkrijk zijn afgereisd, brachten alvast een laatste groet aan de koningin.

Bekijk hier een kort overzicht:

Wereldleiders nemen afscheid van koningin Elizabeth

Koning Charles zei gisteravond, aan de vooravond van de uitvaart, in een persverklaring "diep geraakt" te zijn door de vele steunbetuigingen die hij de afgelopen tien dagen ontving van over de gehele wereld.

"En in Londen, Edinburgh, Hillsborough en Cardiff waren we buitengewoon ontroerd door iedereen die de moeite nam om langs te komen en hun eer te bewijzen aan de levenslange toewijding van mijn lieve moeder", zei Charles in het bericht, doelend op de rondreis die hij recent maakte door het Verenigd Koninkrijk.

Buckingham Palace maakte gisteravond verder bekend dat ook prins George (9) en prinses Charlotte (7), de oudste kinderen van prins William, vandaag aanwezig zullen zijn bij de uitvaart van Elizabeth.

De kinderen, respectievelijk tweede en derde in lijn van troonopvolging, zullen samen met de rest van de familie in een processie achter de kist lopen als deze Westminster Abbey wordt binnengedragen.

Van de aankondiging van het overlijden tot de dagenlange wake in Westminster Hall: de belangrijkste beelden van een Britse natie in rouw:

In beeld: 10 dagen Britse rouw om overlijden koningin Elizabeth

Advertentie via Ster.nl