NOS NieuwsAangepast

Podcast De Stemming: wachten op Prinsjesdag

De kabinetsplannen die op Prinsjesdag worden gepresenteerd hebben vermoedelijk een positief effect op de koopkracht in 2023. Vorige week beloofde premier Rutte al een "uitgebreid pakket" te presenteren met Prinsjesdag om de gevolgen van de hoge energieprijzen te dempen. Tot Prinsjesdag laat hij helemaal niets los over de inhoud van dit pakket. Is het echt nodig om te wachten tot de derde dinsdag in september?

Joost en Xander kijken verder terug op wat er de afgelopen weken gebeurde tijdens de parlementaire enquêtecommissie Groningen. Collega Michiel Breedveld heeft geen minuut van de verhoren gemist en schuift aan.

En er is weer een nieuwe politieke partij: GOUD. 'Goud voor oud', 'goed oud', een ouderenpartij waar geen ruzie gemaakt gaat worden. Tenminste, dat hoopt Liane den Haan, al wil ze dat in de wandelgangen niet beloven.

Deze aflevering van De Stemming kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Advertentie via Ster.nl