NOS Nieuws

'U deed uw plicht', 'Onze harten zijn gebroken': met deze krantenkoppen staan Britten op

Een dag na het overlijden van koningin Elizabeth staan Britse dagbladen vol met woorden van dankbaarheid en eerbied aan het adres van de vorstin.

The Guardian en The Times publiceren een portret van Elizabeth bij haar kroning in 1953. "Een leven in dienstbaarheid", schrijft The Times erbij.

The Sun wijdt een bijlage van 36 pagina's aan het overlijden van de koningin. "Rust in vrede, mevrouw. The Sun en onze lezers hebben van u gehouden. We zijn trots dat u onze koningin was", schrijft de krant erbij.

"U deed uw plicht", stelt Daily Star. The Daily Express meldt, in hoofdletters: "Onze geliefde koningin is dood" en plaatst daarbij een zwart-witafbeelding van de monarch. Bij diezelfde afbeelding schrijft The Telegraph: "Verdriet is de prijs die we betalen voor liefde."

The Daily Mail toont een oud portret van de koningin en schrijft daarbij: "Onze harten zijn gebroken. Het lijkt gewoon zo onvoorstelbaar. Dat de meest wijze en standvastige vrouw, ons licht in de donkerste nachten, er niet meer is."

The Mirror plaatst een portret van the Queen met de woorden: thank you.

Een dag na het overlijden van Queen Elizabeth staan Britse dagbladen vol met woorden van dankbaarheid en eerbied aan het adres van de vorstin.

Britse pers: 'We hielden van u mevrouw'

Advertentie via Ster.nl