NOS Sport

Geen EK-toestelmedaille voor turnster Visser na schoonheidsfoutjes

Turnster Naomi Visser heeft bij de EK in München naast een medaille gegrepen in de toestelfinales. De nummer zes van de meerkamp, die als enige Nederlandse zondag nog in actie kwam, eindigde als zesde op vloer en als zevende op brug.

De 20-jarige Visser had zich als tweede voor de brugfinale geplaatst en als vierde voor de vloerfinale. Op beide toestellen zat er door een schoonheidsfoutje echter geen medaille in.

Tijdens haar brugoefening raakte ze met beide voeten vol de vloer en tijdens haar vloeroefening kwam ze, na haar laatste sprongserie, net niet goed uit, waardoor ze een stap naar voren moest zetten om niet te vallen.

Visser voelde bij EK energie wegvloeien in toestelfinales: 'Toe aan vakantie'

Op brug ging de Europese titel naar de 28-jarige Elisabeth Seitz. De ervaren Duitse, die op dit toestel al brons won op de EK van 2017 en op de WK van 2018 en die op de Spelen van Tokio vijfde werd, kreeg een score van 14,433 punten.

Daarmee verwees ze de nummer één van de kwalificatie, de 19-jarige Italiaanse Alice D'Amato, naar het zilver.

Jessica Gadirova veroverde de titel op vloer. De 17-jarige Britse, zesde op de Spelen, kwam in de finale als laatste de vloer op en snoepte Martina Maggio (de nummer vier van de vorige EK) het goud af: 14,000 om 13,933 punten. Gadirova's tweelingzus Jennifer werd vijfde met een score van 13,466.

AFP

De Hongaarse Zsófia Kovács greep voor de tweede keer de Europese titel op sprong. Met 13,933 punten verwees ze Asia D'Amato, kersvers kampioene op de meerkamp en in de landenwedstrijd en tweelingzus van Alice, naar het zilver.

Blessures

D'Amato moest na haar tweede sprong van de mat gedragen worden, nadat ze bij de landing haar rechterenkel had verzwikt. Ze moest zich afmelden voor de balkfinale en liet haar coach haar zilveren medaille ophalen.

Valentina Georgieva ging ook door haar enkel.De Bulgaarse werd per brancard afgevoerd.

NOS
De geblesseerde D'Amato moest haar coach naar het podium sturen om zilver in ontvangst te nemen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl