NOS Wielrennen Aangepast

Slotetappe en eindzege voor Van Vleuten • Vollering verzekert zich van bolletjestrui

 • Slotetappe Tour de France
 • Van Lure naar La Planche des Belles Filles, 123 kilometer
 • Updates ontvangen op je telefoon? Druk op het belletje
Liveblog gesloten
 • Tot volgend jaar!

  We sluiten af met een prachtig plaatje. Een compleet Nederlands podium met de groene trui van Vos, de gele trui van Van Vleuten, de witte trui van Van Anrooij en de bolletjestrui van Vollering.

  De Tour de France zit erop. Volgend jaar zijn we op 1 juli terug met de Tour voor mannen. Daarop aansluitend, op 23 juli, begint de volgende editie van de Tour voor vrouwen.

  Vos, Van Vleuten, Van Anrooij en Vollering op het Tourpodium NOS
 • Van Anrooij vindt Tour de France geslaagd

  "Het was superzwaar, maar ik ben zeker tevreden", laat Shirin van Anrooij weten, nadat ze zich verzekerd heeft van de witte trui. "Ik heb heel erg veel afgezien, maar het is vooral ook heel gaaf geweest."

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Van Anrooij beste jongere in de Tour: 'Superzwaar, maar zeker tevreden'
 • Vos spreekt van 'ontzettend mooie week'

  Marianne Vos is de trotse winnares van de groene trui en kijkt met een positief gevoel terug op de Tour de France. "Het was een ontzettend mooie week", zegt ze na de achtste en laatste etappe. "Het zijn maar acht dagen, maar het is wel behoorlijk pittig en intens geweest."

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Vos kijkt terug op Tour de France: 'Behoorlijk pittig en intens geweest'
 • Van Vleuten wilde graag winnen

  "Ik wilde stiekem wel heel graag winnen vandaag", erkent Van Vleuten na afloop van de laatste Touretappe. "Om in het geel te winnen en hier op deze aankomst was een droom."

  De winnares van de Tour moest onderweg wel vier keer van fiets wisselen. De eerste keer omdat ze lek reed. Concurrerende ploegen trokken vervolgens hard door en daar is Van Vleuten niet over te spreken. "Van voren vond een aantal ploegen het nodig om door te trekken. Dat is niet mijn stijl van racen."

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Tourwinnares Van Vleuten ziet droom uitkomen: 'In het geel winnen op deze aankomst'
 • Bekijk hier de finish van Van Vleuten

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Van Vleuten komt solo binnen op La Planche des Belles Filles en wint Tour
 • Alle truien voor Nederland

  De Ronde van Frankrijk is ten einde en alle truien zijn gewonnen door Nederlandse rensters. Het geel is voor Van Vleuten, het groen voor Vos, de bolletjestrui voor Vollering en de witte trui van het jongerenklassement is gewonnen door Shirin van Anrooij.

 • De eindstand van de Tour

  Eindstand van de Tour de France NOS
 • FINISH - Ook Vos is binnen

  Ook Marianne Vos is binnen. Daarmee is ze de winnares van het puntenklassement. Ze zal straks de groene trui uitgereikt krijgen.

 • De uitslag van de laatste etappe

  Uitslag laatste etappe Tour NOS
 • FINISH - Vollering behoudt bollentrui

  En ook Demi Vollering is binnen. Ze wordt tweede in de etappe, tweede in het algemeen klassement en eerste in het bergklassement. De Nederlandse zal straks gehuldigd worden als winnares van de bolletjestrui.

  Getty Images
 • FINISH - Van Vleuten pakt ritzege en eindzege

  Van Vleuten is ook in de laatste etappe van de Tour de France ongenaakbaar. Ze komt als eerste over de streep op La Super Planche des Belles Filles en mag zich de winnares noemen van de Tour de France.

 • 1 km - Van Vleuten op gravelstrook

  Daar is Van Vleuten op de steile gravelstrook, oftewel La Super Planche des Belles Filles. Nog 800 meter tot de finish.

 • 2 km - Van Vleuten houdt stand

  Bij Van Vleuten zijn nog geen tekenen van verzwakking te zien. Ze gaat harder dan iedereen. Vollering ligt tweede. Zij volgt op veertig seconden.

 • 4 km - Van Vleuten loopt uit

  Annemiek van Vleuten toont zich net als gisteren de beste klimmer van het Tourpeloton. Het gat met Demi Vollering, de nummer twee van het klassement, wordt steeds groter.

  Van Vleuten lijkt dus hard op weg naar haar tweede ritzege op rij en de eindzege in de Tour.

 • 5 km - Van Vleuten maakt tempo

  Van Vleuten kan zich niet langer inhouden en versnelt. Met de hulp van een ploeggenote haalt ze de koploopsters bij. Demi Vollering rijdt haar eigen tempo en laat het gat nog niet heel groot. Ze heeft Van Vleuten nog altijd in zicht.