NOS Voetbal

Na lastige poulefase kijkt Groenen uit naar kwartfinale tegen Frankrijk

Groenen heeft 'ontzettend veel zin' in kwartfinale tegen Frankrijk

Tegen Zwitserland waren Jackie Groenen en Aniek Nouwen weer van de partij en ook tegen Frankrijk hoopt het duo de Oranjevrouwen een impuls te geven, met als doel een plek in de halve finales van het EK.

"Ik ben weer helemaal fit en gezond, voel me prima. Ik kon al vrij snel weer trainen, apart van de groep. Veel rennen en techniektraining. Blij dat ik weer terug ben", zegt een vrolijke Groenen.

De middenveldster was in het eerste groepsduel met Zweden (1-1) een van de uitblinkers aan Oranjezijde, maar miste het daaropvolgende treffen met Portugal door een coronabesmetting.

Groenen heeft geen last meer van corona: 'Voel me helemaal prima'

Een hinderlijke onderbreking van haar EK-avontuur, maar Groenen was niet de enige. Verdedigster Nouwen raakte tegen Zweden geblesseerd aan haar enkel en viel uit.

"Het gaat goed. Ik mag niet klagen, ben weer helemaal fit. Het deed serieus pijn en ik was bang dat het erger zou zijn. Tegen Zwitserland zat de enkel goed ingepakt. Ik heb er geen last van gehad."

En dat is goed nieuws voor bondscoach Mark Parsons, die wel keepster Sari van Veenendaal en recentelijk Lieke Martens zag afhaken met blessures.

Puzzelen

Door de fysieke ongemakken, met ook een tijdelijke afwezigheid van Vivianne Miedema door corona, was het in de poulefase af en toe puzzelen geblazen voor Parsons.

Tegen Zwitserland braken invalsters Victoria Pelova, Esmee Brugts en Romée Leuchter de ontmoeting in de slotfase met hun acties en goals open. Tot blijdschap van onder anderen Groenen.

"Het is leuk om te zien dat er kansen komen voor meiden die die nog niet hebben gehad. Dat is teamsport. Ik ben trots op ze."

En wellicht is er voor hen zaterdag tegen Frankrijk weer een rol weggelegd. Voor Nouwen en Groenen sowieso.

Het wordt hoe dan ook een loodzware klus voor de regerend Europees kampioen. "We zullen alles moeten geven", weet Nouwen.

Sterk Frankrijk

Groenen kan niet wachten. "Echt een superleuke wedstrijd waar ik veel zin in heb. Frankrijk is sterk, dat hebben we gezien tijdens het Tournoi de France in februari."

Want toen verloren de Oranjevrouwen met 3-1, maar Groenen denkt dat de kaarten nu zeker nog niet zijn geschud. "Wij staan er anders voor dan in februari. Frankrijk heeft ook zwakke punten en hopelijk gaan wij daar zaterdag zo veel mogelijk gebruik van maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl