NOS Voetbal•

Groenen sluit na coronabesmetting weer aan, tot opluchting van Parsons: 'Ziet er goed uit'

Met een grote glimlach traint Groenen weer mee met Oranje

Jackie Groenen poseert met een grote glimlach en twee duimen omhoog voor een foto. Na een coronabesmetting is de Oranje-international klachtenvrij, negatief getest en dus weer terug op het veld. Ze sluit vandaag weer aan bij de training van het Nederlands elftal.

Vijf dagen geleden testte de middenvelder positief op het coronavirus, vlak na de belangrijke groepswedstrijd tegen Zweden (1-1), waarin Groenen juist uitblonk.

Twee dagen na de positieve test van Groenen kwam er ook nog een besmetting bij van topspits Vivianne Miedema. Over haar status is nog niets bekendgemaakt. Na afloop van de wedstrijd tegen Zweden zochten verschillende speelsters hun familie en vrienden op, de volgende dagen scherpte het Oranje-kamp de coronaregels aan.

Ziekenboeg weer leger, maar 'Miedema heeft het zwaar'

De ziekenboeg van Oranje was met de besmettingen van Groenen en Miedema en blessures van Sari van Veenendaal (schouder) en Aniek Nouwen (enkel) aardig vol. Donderdag werd al duidelijk dat ook Nouwen weer kan trainen.

"Het ziet er erg goed uit", zei bondscoach Mark Parsons over Groenen. "We zijn optimistisch. Ze kan twee keer trainen en dan kijken we hoe ze er zondag voorstaat."

Zondag staat het laatste groepsduel van Oranje op het programma, tegen Zwitserland. Een gelijkspel is genoeg om de volgende ronde van het EK te halen.

Parsons optimistisch over meespelen Groenen: 'Ziet er erg goed uit'

Nu ook Groenen terug is, is Miedema alleen over in de ziekenboeg. Van Veenendaal keerde definitief terug naar Nederland. Uitgerekend vandaag vierde Miedema haar 26ste verjaardag, in isolatie. De selectie van de Oranjevrouwen zongen verjaardagsliederen voor haar balkon.

"Het is niet de verjaardag die ze voor ogen had", zei Parsons. "Miedema is oké, maar het is zwaar. Ze is geboren om op het veld te staan."

Klik op onderstaande tweet om te zien hoe Miedema op haar verjaardag werd verrast door haar teamgenotes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl