NOS Voetbal

Trots overheerst bij Oranje: 'Samen extra energie kunnen vinden'

Miedema: 'Volgens mij mogen we na deze wedstrijd heel erg trots zijn'

Vivianne Miedema is bij afwezigheid van Sari van Veenendaal de aanvoerster van het Nederlands elftal. Toen het erop aankwam, zag de topscorer aller tijden van Oranje echter elf leiders opstaan om er in de wedstrijd tegen Zweden alsnog een resultaat uit te slepen (1-1).

"Dat je hier na alle omstandigheden een punt haalt, is heel erg groots", aldus Miedema. "Als je twee meiden verliest met een blessure, om dan samen dat extra stukje energie te kunnen vinden."

Keepster Sari van Veenendaal en centrale verdedigster Aniek Nouwen vielen allebei uit. Of ze dit EK nog in actie komen, moet zondag na onderzoek blijken.

Oranjefans reageren na de wedstijd voor de camera van de NOS op het gelijkspel tegen Zweden. Veel waren tevreden met het resultaat: 'Eén puntje!':

Oranjefans blij na gelijkspel tegen Zweden: 'Één puntje'

"In ben trots op de manier hoe we ons terugvochten, op de spirit in de tweede helft", zit bondscoach Mark Parsons op één lijn met zijn captain. "We moeten nu groeien in het toernooi. Mentaal hebben we ons erg sterk getoond."

Nederland speelt in de groepsfase nog tegen Portugal (woensdag) en Zwitserland (volgende week zondag), op papier de mindere tegenstanders. Miedema waakt echter voor onderschatting.

Bekijk hieronder de reacties van bondscoach Mark Parsons, doelpuntenmaakster Jill Roord en invalkeepster Daphne van Domselaar:

En kan Daphne van Domselaar dan met de druk omgaan, de jonge reservekeepster (22) die Van Veenendaal ineens moest aflossen?

"Het begon als een rustige dag. En daar stond ik ineens, toen moest ik invallen. Het ging snel", blikt ze terug op haar plotselinge EK-debuut. "Je verwacht het niet. Uit het niets komt het. Eigenlijk had ik geen tijd om zenuwachtig te zijn."

Steun van Jansen en Van Veenendaal

Wel werd ze voor haar entree even bemoedigend toegesproken door Renate Jansen, haar aanvoerster bij FC Twente, en Van Veenendaal. De schroom gooide ze al snel van zich af.

"Het was een heel rare wedstrijd", vindt ze. "Ik denk dat we echt wilskracht hebben laten zien en de motivatie echt supererg hadden voor elkaar om te knokken en het voor elkaar te doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl