NOS NieuwsAangepast

Arrestaties in Rotterdam na nederlaag Feyenoord, geen incidenten in Tirana

De politie in Rotterdam heeft na de nederlaag van Feyenoord in de finale van de Conference League bij ongeregeldheden 72 mensen opgepakt. Op verschillende plaatsen greep de politie in, zoals op de Coolsingel, het Hofplein en het Weena. Rond 01.00 uur keerde de rust in de stad terug. Meer arrestaties worden verwacht.

In aanloop naar en tijdens de wedstrijd was de sfeer volgens de politie goed. Maar na afloop ontstonden in het centrum her en der opstootjes, waarbij met vuurwerk en fakkels werd gegooid. Ook werden er spullen vernield. Meerdere winkelruiten zijn gesneuveld.

De politie zette onder meer vier waterkanonnen in om mensen te verdrijven. Ook werd de politie te paard ingezet en werden charges uitgevoerd door de ME.

Onrustig in Rotterdam, politie zet waterkanon in

Ook zijn er een tram en een bus vernield. Op straat lagen her en der fietsen en deelscooters. Twee agenten raakten gewond door een gegooid glas en een steen. Zij zijn door ambulancepersoneel behandeld, maar hoefden niet naar het ziekenhuis.

"De volgende stap is om beelden veilig te stellen, zodat we kunnen uitzoeken wie er verantwoordelijk is", zegt de woordvoerder. "Daar zijn we nu mee bezig."

In Rotterdam waren meerdere grote schermen opgehangen om de wedstrijd te kunnen kijken. Feyenoords eigen stadion, De Kuip, zat helemaal vol. Ook op onder meer het Stadhuisplein en het Willemsplein waren evenementen georganiseerd. Voor grote evenementen rondom de wedstrijd was een toegangskaart vereist.

Geen incidenten in Tirana

In Tirana, waar de finale tegen AS Roma werd gespeeld, lijkt de avond gemoedelijk te zijn verlopen. De politie van de Albanese hoofdstad zegt in een korte verklaring op Facebook dat er geen incidenten zijn geweest tussen de fans van beide teams en spreekt van een "succes".

Ook NOS-verslaggever Onno Beukers, die in Tirana is, zegt dat er geen grote dingen zijn misgegaan. "Maar de teleurstelling bij Feyenoordfans was er natuurlijk niet minder om", zegt hij in het NOS Radio 1 Journaal. "In de fanzone vlogen de blikken bier wel door de lucht na het eindsignaal."

De wedstrijdavond is hiermee in Tirana rustiger verlopen dan de avond daarvoor, toen zestig voetbalfans werden gearresteerd nadat ze slaags waren geraakt met de Albanese politie. Onder hen waren twaalf Nederlanders. Tien agenten raakten gewond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl