NOS Sport

Zitskiër De Langen draagt Nederlandse vlag bij sluitingsceremonie

Zitskiër Niels de Langen draagt zondag de Nederlandse vlag bij de sluitingsceremonie van de Paralympische Spelen in Peking. De 23-jarige De Langen won begin deze week verrassend brons op de supercombinatie en komt zondag nog in actie op de slalom.

Bij de opening van de Paralympische Spelen droeg het snowboardkoppel Lisa Bunschoten en Chris Vos de Nederlandse vlag het stadion in. Vos pakte vrijdag een zilveren medaille op het onderdeel banked slalom, zijn vriendin Bunschoten greep naast de medailles.

Esther Vergeer, de chef de mission in China, wees De Langen aan als vlaggendrager bij de sluiting. "Niels heeft hier in Peking onder lastige omstandigheden laten zien dat hij de stap naar de wereldtop echt gemaakt heeft", aldus Vergeer. "Met een prachtige bronzen medaille als bekroning."

Allemaal van de partij

De Nederlandse ploeg pakte vooralsnog drie medailles op de Paralympische Spelen. De complete Nederlandse delegatie, met acht skiërs en snowboarders, is zondag van de partij bij de sluiting in het Vogelneststadion van Peking. "De sluitingsceremonie is een mooi moment om deze bijzondere Spelen met elkaar af te sluiten", aldus Vergeer.

Advertentie via Ster.nl