Micky Adriaansens (VVD, minister van Economische Zaken)
NOS Nieuws

Consultancy-baas Micky Adriaansens overgestapt naar Economische Zaken

Micky Adriaansens (57) is nog maar kort politicus. Zij werd in 2019 Eerste Kamerlid voor de VVD, waar ze voorzitter werd van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Tot dan toe had ze een carrière als advocaat, consultant en bestuurder. Ze is sinds kort minister van Economische Zaken.

Voor haar aantreden zei ze dat ze ervoor wil zorgen dat Nederland een sterke economie houdt.

Er ligt voldoende op haar bordje:

Adriaansens: 'Er ligt voldoende op het bordje en daar ga ik me voor inzetten'

Adriaansens' hart ligt bij de zorg. Nadat ze twee keer was uitgeloot voor een medicijnenstudie ging ze rechten en bedrijfskunde studeren in Rotterdam. Ze werd advocaat en werkte aanvankelijk bij advocatenkantoor AKD, dat gespecialiseerd is in het faillissementsrecht. Daarna begon ze een praktijk in gezondheidsrecht, die patiënten, zorgorganisaties en artsen bijstond in conflicten.

Ze stapte over naar adviesbureau Twynstra en Gudde, waar ze senior adviseur in de zorg werd. Het werkte bevrijdend, zei ze in een interview met de Gooi- en Eemlander, om na acht jaar over "harde zaken" die ze als advocaat deed, meer te leren "over hoe je mensen in beweging krijgt". Ze klom daar op tot voorzitter van de raad van bestuur.

Veel bestuursfuncties

Daarnaast had ze verschillende andere bestuursfuncties. Zo was ze directeur van het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (KNGF) en voorzitter van de raad van bestuur van Triade, een zorginstelling in Flevoland voor mensen met een verstandelijke of psychosociale beperking.

Ze was eerder ook voorzitter van de Larensche Mixed Hockey Club (LMHC) die financiële problemen had. Bij haar afscheid in 2017 kreeg ze een erepenning van de gemeente Laren voor haar bijzondere verdiensten voor de hockeysport.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl