ANP
NOS Voetbal

Van Gaal verwijst Timber en Aké naar tribune voor Nederland-Wales

Bondscoach Louis van Gaal zal in de vierde Nations League-wedstrijd, vanavond om 20.45 uur tegen Wales, geen beroep doen op Jurriën Timber en Nathan Aké. Beide verdedigers zullen plaatsnemen op de tribune.

Van Gaal wilde maandag zo min mogelijk prijsgeven over de opstelling, maar verklapte al wel een paar basisspelers. Doelman Jasper Cillessen, spits Vincent Janssen en centrumverdediger Matthijs de Ligt spelen vanaf het begin.

De Ligt mag tegen Wales de aanvoerdersband dragen bij afwezigheid van eerste keus Virgil van Dijk. De verwachting is dat de andere reserveaanvoerders (Memphis Depay en Stefan de Vrij) niet zullen spelen. "Ik denk dat het zo is", zei Van Gaal daarover.

Van Gaal neemt felle kritiek op De Kuip niet terug: 'Het spijt me. Het is gewoon zo'

Van Gaal heeft eerder gezegd dat hij zoveel mogelijk spelers in actie wil zien. Het lijkt er daarom op dat verdedigers Bruno Martins Indi en Jordan Teze naast De Ligt zullen spelen. Martins Indi kreeg tot dusver weinig speeltijd, hij viel tijdens de eerste ontmoeting met Wales vlak voor tijd in.

Kritiek op Timber

Timber had tegen Polen (2-2) een basisplaats, maar werd na ruim een uur spelen gewisseld. De bondscoach was niet tevreden over het spel van de Ajax-verdediger. "Het ging veel te langzaam. Hij ging dribbelen met de bal, terwijl hij gewoon de ballen moet inspelen. Ik vermoed dat Timber op zijn laatste benen loopt", aldus Van Gaal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl