Wateroverlast in Mery in Wallonië
NOS NieuwsAangepast

Hevige regen leidt ook tot grote problemen in België en Duitsland

De overvloedige regenval veroorzaakt ook in België en Duitsland grote overlast. In de Belgische Ardennen, in Spa en Theux, staan straten blank. Veel wegen zijn overstroomd en rivieren treden buiten hun oevers. In Chaudfontaine bij Luik moesten 1700 mensen hun huis uit vanwege de wateroverlast.

Het leger is ingeschakeld om te helpen bij evacuaties. Ook brengen militairen zandzakken, veldbedden en pompen. In de Belgische provincies Luxemburg, Luik en Namen zijn rampenplannen van kracht. In Voeren, bij de grens met Zuid-Limburg, vrezen de autoriteiten voor dijkdoorbraken.

Dit zijn beelden uit het gebied én uit de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, waar ook veel overlast is:

Drijvende auto's in België, wildwaterbaan op straat in Duitsland

Naar verwachting blijft het ook morgen nog regenen in België. Als gevolg van alle regen rijden er geen treinen tussen Maastricht en Luik. Die stremming zal naar verwachting nog zeker tot morgen 9.00 uur duren.

Bejaardenhuis geëvacueerd

In Duitsland zijn er vooral problemen in het Ruhrgebied. Vooral de stad Hagen is zwaar getroffen. Ook daar zijn straten ondergelopen en rivieren overstroomd. Ook zijn er aardverschuivingen. De bewoners van een bejaardenhuis moesten noodgedwongen vertrekken. Het bejaardenhuis is onbewoonbaar verklaard.

In de stad Altena kwam een brandweerman om het leven. Hoe dat gebeurde, is niet bekend.

Geëvacueerd bejaardenhuis in Hagen, in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl