Wout Poels draagt momenteel de bolletjestrui in de Tour de France
NOS WielrennenAangepast

Franse politie valt binnen bij ploeg van Poels, OM start dopingonderzoek

De Franse politie heeft woensdagavond een inval gedaan bij wielerploeg Bahrain Victorious, die momenteel meedoet aan de Tour de France en met Wout Poels de drager van de bollentrui in de gelederen heeft.

"Na onze aankomst in het hotel na de etappe van woensdag werden we opgewacht door een aantal agenten. Ze hadden geen huiszoekingsbevel en vroegen om onze trainingsgegevens. Die hebben we verstrekt. Ook zijn kamers van de renners doorzocht", aldus de verklaring van Bahrain. Er zijn geen arrestaties verricht.

Het Franse Openbaar Ministerie heeft laten weten dat er een vooronderzoek is gestart naar beschuldigingen van dopinggebruik. Volgens het parket in Marseille gaat het om een onderzoek naar onder andere "verwerving, transport en bezit van een verboden stof voor gebruik door een atleet zonder medische rechtvaardiging".

Vraagtekens

Vorige maand werd Bahrain Victorious in Franse media beschuldigd van het gebruik van verboden middelen. Hoewel de twee anoniem opgevoerde bronnen, onder wie één ploegleider, toegaven geen bewijs te hebben voor hun aantijgingen, zetten ze vraagtekens bij de geloofwaardigheid van de ploeg.

Het waren de puike prestaties van Bahrain Victorious in de Giro d'Italia en het Critérium du Dauphiné die de wenkbrauwen deden fronsen. In de Giro eindigde Damiano Caruso als tweede in het algemeen klassement, in de Dauphiné werden drie etappezeges geboekt.

Bahrain Victorious boekte deze Tour de France tot dusver twee etappezeges. Matej Mohoric schreef de zevende rit op zijn naam, Dylan Teuns won etappe acht.

Dylan Teuns won de achtste etappe

"We streven naar professionaliteit en het naleven van de voorschriften, het welzijn van het team is onze hoogste prioriteit", liet de ploeg donderdagmorgen weten.

De Franse krant L'Equipe meldt dat de OCLAESP, een dienst die gelijkenissen met de Nederlandse NVWA vertoont, betrokken was bij de inval. De dienst, die gelieerd is aan het Franse Ministerie van Volksgezondheid, deed in 2020 ook al een inval bij de ploeg van Nairo Quintana. Die zaak heeft nooit een vervolg gekregen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl