Tour

Mathieu van der Poel reed zes dagen in de gele trui, maar moest in de achtste etappe van de Tour de France die eer laten aan een imponerende Tadej Pogacar. Op ruim twintig minuten van winnaar Dylan Teuns kwam Van der Poel binnen in Le Grand-Bornand. "Het tempo lag gewoon te hoog", vertelde hij na afloop.

Van der Poel genoot van laatste dag in het geel: 'Het tempo lag gewoon te hoog'

Dus besloot Van der Poel zijn eigen tempo te rijden tot de finish. "Zelfs vandaag heb ik nog genoten van die gele trui", vertelde hij. "Ik heb vrij lang alleen gereden, maar met het publiek erbij was dat fantastisch. Ik denk dat ik boven verwachting en langer dan verwacht in de gele trui heb gereden."

Of Van der Poel de Tour gaat uitrijden, wist de 26-jarige wielrenner nog niet. Eind van deze maand doet hij namelijk ook mee aan de Olympische Spelen. "Ik heb natuurlijk nog andere doelen, dus we zullen zien. Nu ga ik rustig nadenken of ik in de Tour ga blijven. Op de rustdag zullen we het er denk ik wel over hebben."

Pogacar in het geel

Pogacar, de opvolger van Van der Poel in het geel, besloot drie klimmetjes voor het einde om "het gewoon te proberen" en hij was blij met het resultaat. "Iedereen had het zwaar, maar ik ging gewoon op weg naar de finish. Ik verwachtte wel dat iedereen het zwaar had na de etappe van gisteren en vandaag met de regen en de kou."

IJzersterke Pogacar: 'Ik was niet eens van plan om aan te vallen'

En dus rijdt de Tourwinnaar van vorig jaar vanaf zondag weer in de gele trui en heeft hij een voorsprong van 1 minuut en 48 seconden op Wout van Aert.

"Ik heb laten zien dat ik sterk ben", vertelde Pogacar na afloop. "We zijn klaar om de trui te verdedigen."

STER reclame