NOS Nieuws

Dochter van Hugo de Jonge blikt met vader terug op coronajaar in NOS Jeugdjournaal

Coronaminister Hugo de Jonge was het afgelopen jaar een van de meest besproken Nederlanders. Miljoenen mensen zagen hem op de persconferenties over de coronamaatregelen én als nieuwe leider van het CDA - een taak die hij deze maand toch weer neerlegde.

Voor het jaaroverzicht van het NOS Jeugdjournaal sprak Lucas van de Meerendonk af met Sarah de Jonge, de 13-jarige 'dochter van'. Want het werk van haar vader had ook impact op het gezin. "Door de brievenbus krijgen we soms dreigbrieven", zegt Sarah. "Of ze sturen plaatjes naar me waarin mijn vader is omgetoverd tot Hitler. Dan denk ik gewoon: jullie kennen mijn vader niet echt."

Van de Meerendonk sprak Sarah én Hugo de Jonge in het zaaltje waar de coronapersconferenties altijd zijn. Er viel genoeg te lachen:

Sarah en Hugo de Jonge over corona, bedreigingen, vakantie en TikTok

De presentator had het met Sarah ook over de coronamaatregelen, of ze soms eerder dingen wist dan de rest van Nederland, en over de vakanties die voor de familie in het water vielen. Dat moet volgend jaar anders, zegt ze richting haar vader. "Vooral een vakantie waarin je langer dan twee dagen niet hoeft te bellen. Dat zou een record zijn."

Het NOS Jeugdjournaal Jaaroverzicht is om 18.30 uur te zien op NPO 3.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl