NOS Wielrennen

Roglic: 'Heb alles gegeven, maar kon niet de benodigde wattages rijden'

Roglic: 'Heb alles gegeven, maar kon niet de benodigde wattages rijden'

Het kon eigenlijk niet meer misgaan. Toen Primoz Roglic afgelopen woensdag op de Col de la Loze, de laatste aankomst bergop, geen tijd op Tadej Pogacar verloor - sterker nog, zijn voorsprong werd groter - leek de Touroverwinning wel zo goed als binnen.

Met een voorsprong van 57 seconden begon Roglic in de gele trui aan de tijdrit, een voorsprong die tot verrassing van meer dan de halve wielerwereld verdween als sneeuw voor de zon.

"Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar ik heb alles gegeven", reageert Roglic.

Primoz Roglic

Bij het eerste tussenpunt was Roglic al vijftien seconden van zijn voorsprong kwijt, aan de voet van La Planche des Belles Filles had Pogacar al meer dan een halve minuut te pakken.

Op de loodzware Vogezen-klim bleef het verschil maar oplopen, Pogacar bleek op de streep maar liefst 1 minuut en 56 seconden te hebben gewonnen. "Pas op het einde wist ik het", zegt Roglic. "Ik kon niet de wattages rijden die nodig waren om te winnen."

'Pogacar verdient deze overwinning'

Wanhopen deed hij ondanks de oplopende achterstand niet. "Ik deed alles wat ik kon en dit is het resultaat. Ik ben Pogacar meteen gaan feliciteren, hij verdient deze overwinning."

Bekijk hier de ontknoping in de tijdrit:

Roglic verliest het geel en de Tourzege aan Pogacar in klimtijdrit

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl