Tour de France
Kruijswijk traint en duikt op bij Tour-parcours: 'Dat ik dit moet missen'

Er stond vandaag een opmerkelijke toeschouwer langs de kant van de weg bij de Tour de France: Steven Kruijswijk. Hij traint in de Alpen en maakte op zijn fiets een tussenstop om zijn ploeg Jumbo-Visma te bekijken.

Wrang is dat Jumbo-Visma de gele trui in het bezit heeft, terwijl Kruijswijk een van de kopmannen zou zijn. Een schouderbreuk gooide roet in het eten. "Het is af en toe wel hard voor mezelf om de Tour zien, dat ik die nu moet missen."

"Ik ben heel blij voor de ploeg, maar je blijft toch benieuwd. Hoe ver had ik zelf met zo'n sterke ploeg kunnen komen? We zullen het nooit weten", aldus Kruijswijk.

In plaats van de Tour rijdt Kruijswijk nu over tweeënhalve week de Giro d'Italia. Daarvan heeft hij het absolute kopmanschap toebedeeld gekregen. In de Tour had hij die rol moeten delen met Tom Dumoulin en geletruidrager Primoz Roglic.

Niet honderd procent voor de Giro

Kruijswijk zit pijnvrij op de fiets en zegt weinig conditie kwijt te zijn geraakt de afgelopen weken. Topfit aan de start van de Giro verschijnen, dat gaat hem echter niet lukken.

"Ik zal niet honderd procent zijn bij de start. Er zit toch een breukje en dat heeft tijd nodig. Maar ik kan mijn trainingen doen, dus het gaat wel goed komen", aldus Kruijswijk, die vorig jaar derde werd in de Tour.

STER reclame