Maximilian Schachmann zit in de Tourploeg van Bora-Hansgrohe
NOS Wielrennen

Buchmann en Schachmann ondanks blessures in Tourselectie Bora-Hansgrohe

Maximilian Schachmann is ondanks een sleutelbeenbreuk toch opgenomen in de Tourselectie van Bora-Hansgrohe. Ook zijn teamgenoot Emanuel Buchmann blijkt na zijn val in het Critérium du Dauphiné fit genoeg voor de eerste grote ronde van het jaar.

De 26-jarige Schachmann kwam in de Ronde van Lombardije ongelukkig in botsing met een auto die het parkoers was opgereden. Bij een controle in het ziekenhuis bleek zijn sleutelbeen gebroken.

Maximilian Schachmann wordt tijdens de koers aangereden door een auto

"De breuk heeft zich de afgelopen dagen zeer goed ontwikkeld", aldus Niklas Droste van het medische team van Bora-Hansgrohe. "We hebben de nodige stabiliteit in het team om het in ieder geval met hem te proberen. Hij heeft alweer een paar dagen op de weg getraind en alles verloopt naar verwachting."

Ook de voorbereiding van Buchmann op de Tour de France verliep niet vlekkeloos. In de vierde etappe van het Critérium du Dauphiné ging de Duitser tegen het asfalt en moest hij opgeven. Buchmann eindigde vorig jaar als vierde in het algemeen klassement van de Tour en geldt ook dit jaar als een van de kandidaten voor de eindzege.

Nairo Quintana is de kopman van Arkéa Samsic

Arkéa Samsic neemt Nairo Quintana mee als kopman naar de Tour. Hij krijgt onder anderen gezelschap van zijn broertje Dayer Quintana. De broers Quintana zijn bezig aan hun eerste jaar bij de Franse procontinentale ploeg, die met een wildcard is toegelaten tot de Ronde van Frankrijk.

De 30-jarige Quintana stond al drie keer op het podium in Parijs. In 2013 en 2015 werd hij tweede in het algemeen klassement, in 2016 eindigde hij als derde. Vorig jaar moest de Colombiaan genoegen nemen met de achtste plaats, maar pakte hij wel een etappezege.

Coquard en Calmejane

B&B Hotels-Vital Concept, eveneens toegelaten met een wildcard, heeft Bryan Coquard aangewezen als kopman. De 28-jarige Franse sprinter rijdt voor de vierde keer de Tour en wacht nog op zijn eerste ritzege.

Lilian Calmejane zal Total Direct Énergie successen moeten bezorgen in deze Tour. De 27-jarige Fransman pakte in 2017 al eens een etappe in de Franse grote ronde. Calmejane is bezig aan zijn laatste jaar bij Total Direct Énergie, hij rijdt volgend jaar voor AG2R.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl