Tom Dumoulin
NOS Wielrennen

Tour-ploegen op scherp: bij twee coronagevallen moeten ze naar huis

Als twee renners of twee stafleden van een wielerploeg in de Tour de France-bubbel gelijktijdig positief testen of duidelijke symptomen hebben van het coronavirus, dan moet het hele team naar huis. Dat staat in de gezondheidsvoorschriften van organisator ASO.

Dus als Tom Dumoulin in de derde week van de Tour de gele trui draagt - met Parijs in zicht - en twee stafleden van Jumbo-Visma krijgen koorts, dan kan hij de eindzege vergeten zonder dat hij zelf positief heeft getest.

Wanneer er binnen een ploeg slechts een renner besmet is, zal alleen die renner uit de Tour worden gehaald.

Zo probeert de Tour het coronaspook buiten het peloton te houden

De Tour begint 29 augustus in Nice en de organisatie neemt het coronavirus zeer serieus. Het doel van de ASO is "de gezondheid van renners, teampersoneel en andere mensen die betrokken zijn bij de Tour te beschermen en te garanderen dat het evenement door kan gaan."

In aanloop naar de Tour worden alle renners minstens twee keer getest, moeten ze dagboeken bijhouden en mondmaskers dragen. Tot 29 augustus 10.00 uur mag er indien nodig een vervanger worden aangewezen, daarna niet meer.

Jumbo-Visma heeft twee troeven

Het Nederlandse Jumbo-Visma heeft met Dumoulin en Primoz Roglic twee grote kanshebbers op de eindzege. Steven Kruijswijk werd gisteren uit de Tour-ploeg gehaald omdat hij te zwaar gewond is na een valpartij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl