1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
AFP
NOS Sport

Tennisbond ATP: 'Laatste dagen schadelijk voor Djokovic, maak regels duidelijker'

Tennisbond ATP heeft voor het eerst van zich laten horen sinds Novak Djokovic voet op Australische bodem heeft gezet. De organisatie vindt dat de regels en de communicatie met betrekking tot reizen duidelijker moeten worden.

Djokovic zat van donderdag tot en met zondag noodgedwongen in een detentiehotel in Melbourne, omdat de Australische overheid zijn medische vrijstelling had afgekeurd en daarop zijn visum introk.

De tennisser, die niet gevaccineerd is, ging naar de rechter en werd maandag na een hoorzitting in het gelijkgesteld. "Alle gebeurtenissen in aanloop naar de hoorzitting zijn op alle fronten schadelijk geweest, inclusief het welzijn van Novak en zijn voorbereiding op de Australian Open", zegt de ATP in een verklaring.

"De ATP respecteert alle ontberingen die de Australische burgers hebben moeten doormaken vanwege het coronavirus en het strenge immigratiebeleid dat is vastgesteld."

"De complicaties in de voorbije dagen met betrekking tot het toelaten van spelers maken duidelijk dat er behoefte is aan met duidelijkheid, communicatie en toepasbaarheid van de regels."

97 procent gevaccineerd

De tennisorganisatie voegt eraan toe dat vaccineren zeer belangrijk blijft. "Het doet ons goed dat in aanloop naar de Australian Open 97 procent van de spelers uit de tophonderd is gevaccineerd."

Naast Djokovic is bekend dat de Amerikaan Tennys Sandgren, de mondiale nummer 93, niet is gevaccineerd. Het is vooralsnog onduidelijk wie de derde ongevaccineerde tennisser uit de tophonderd is.

De Australian Open beginnen op maandag 17 januari. Drie Nederlanders (Arantxa Rus, Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp) zijn al zeker van en plek in het hoofdtoernooi.

Rechter geeft Djokovic gelijk, Servische fans de straat op

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl