Cain Seedorf, hier tijdens ADO-Excelsior eerder dit seizoen.
NOS Voetbalโ€ขโ€ขAangepast

Eerste duels in betaald voetbal dit seizoen afgelast vanwege corona

De eerstedivisiewedstrijden Excelsior-ADO Den Haag en TOP Oss-Jong AZ zijn afgelast vanwege te veel coronabesmettingen. Zowel Excelsior als Jong AZ konden geen volledig team op de been brengen.

Het zijn de eerste officiรซle duels in het Nederlandse betaald voetbal die dit seizoen niet doorgaan vanwege corona. In het seizoen 2020/21 werden in de eredivisie en eerste divisie ook meerdere wedstrijden afgelast. In het seizoen daarvoor werd de competitie zelfs afgebroken.

De wedstrijd tussen Excelsior en ADO Den Haag stond zondag om 14.30 uur op het programma. "Ondanks dat wij er als club alles aan doen om besmettingen tegen te gaan en ons houden aan de richtlijnen en een strikt testbeleid hanteren, zijn verschillende spelers en stafleden de afgelopen dagen positief getest", zo meldt Excelsior.

Volgens de protocollen van de KNVB zijn twaalf veldspelers en een keeper voldoende om te kunnen voetballen. De Rotterdamse club kon niet voldoen aan die eis.

"Doordat een te grote groep spelers als gevolg van besmettingen, blessures en schorsingen niet kan spelen, is na overleg tussen onze clubarts en de bondsarts van de KNVB besloten om de wedstrijd uit te stellen", aldus Excelsior.

Ook Jong AZ, dat zondag om 20.00 uur op bezoek zou gaan bij TOP Oss, heeft in overleg met de KNVB besloten de wedstrijd uit te stellen. De nieuwe speeldata worden zo snel mogelijk bekendgemaakt.

Eerder sprak de NOS met competitieleider van de KNVB Jan Bluyssen over de vele coronagevallen bij de clubs in het betaald voetbal.

Competitieleider KNVB: 'Met 12 veldspelers en 1 keeper zal er gespeeld moeten worden'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl